Zelfrealisatie

Zelfrealisatie

Zelfrealisatie: je ware natuur leven!

zelfrealisatie coach Deventer

Het is een levenswet, natuurwet, dat er in ieder mens het verlangen leeft optimaal tot zijn of haar recht te komen in het leven. We willen onze ware natuur leven.

 

Vanuit innerlijke vrijheid, in geconcentreerde aanwezigheid, geleid door de universele intelligentie: manifesteren wie jij bent.

Wat is zelfrealisatie?

Wat houdt zelfrealisatie nu eigenlijk in? Zelfrealisatie betekent dat we ten diepste erkennen wie of wat we werkelijk zijn. Wie of wat we zijn gaat voorbij aan ons lichaam, hersenen, geest, ziel, bewustzijn, persoonlijkheid, etc.

zelfrealisatie coach Deventer, moed voor zelfonderzoekVoor zelfrealisatie is intensief zelfonderzoek nodig. Wie of wat we zijn is er natuurlijk al. Het enige waar zelfonderzoek zich op hoeft te richten is het ont-dekken, stoppen met toedekken, van alles waar we onszelf mee identificeren, maar niet werkelijk zijn. Zo ben je je lichaam, niet je ziel, niet je bewustzijn, niet je beroep of functie, niet je (familie)geschiedenis, niet je drama’s, niet je depressie, niet je ziekte, niet je kwaliteiten en talenten, niet je maatschappelijke succes en net zomin je mislukkingen. Je bent niet het slachtoffer, niet de dader en ook niet de helper.

Elke identificatie biedt bescherming en houvast. Het vraagt de nodige moed om elke laag van identificatie af te pellen totdat overblijft wat je werkelijk bent.

Waarom zelfrealisatie?

zelfrealisatie coach Deventer, sleutel tot je essentieWaarom zou je de moeite doen om tot zelfrealisatie te komen? Waarom zou je tot in de essentie willen weten wie of wat je werkelijk bent?  In de praktijk is mij gebleken dat ik deze vraag zelden naar tevredenheid kan beantwoorden. Deze vraag stellen betekent naar mijn ervaring dat de vraagsteller geen werkelijke innerlijke motivatie ervaart om zichzelf te bevrijden en onafhankelijk te zijn van externe factoren, niet het verlangen kent om ten diepste de waarheid over zichzelf te kennen, niet het verlangen kent om werkelijk vanuit het hart te leven.

Als jij een “zoeker” bent en vanuit je zoektocht op deze pagina bent terecht gekomen, dan komt deze vraag niet eens in je op. Dan wéét je waarom je zelfrealisatie wil: Namelijk omdat je niet anders kunt, omdat je niet anders zou willen. Je zoekt, daar heb je geen controle over, het gebeurt gewoon. Er is mij weleens verteld dat bij zo’n 10% van de mensen het verlangen naar zelfrealisatie in de genen zit. Hoor jij daarbij?

Zelfrealisatie: intuïtie volgen

zelfrealisatie coach Deventer, intuïtie volgenJe bent een “zoeker”, je bent op zoek naar Waarheid, je verlangt er naar je ten alle tijde Vrij te voelen, je verlangt naar ware ongeconditioneerde Liefde, je hunkert naar pure Schoonheid. Je wilt de natuurwetten van het leven onderzoeken en doorgronden. Je intuïtie vertelt je dat je er meer is dan je in de wereld kunt vinden. Je intuïtie vertelt je dat het leven zo anders geleefd wordt, dan dat jij voelt/weet dat de bedoeling is voor jou.

Je intuïtie vertelt je dat het niet waar kan zijn dat liefde afhankelijk is van liefdesrelaties, waarheid relatief zou kunnen zijn en afhankelijk is van wie de situatie interpreteert, vrijheid afhankelijk is van bezit, geld en afkomst, schoonheid afhankelijk is van wat in de mode is, intelligentie wordt bepaald door je IQ en je diploma’s.

Je intuïtie vertelt het je, als jij je nog niet op jouw “ware” levenspad bevindt. Je intuïtie vertelt het je, als jij je eigen potentieel nog niet optimaal benut, je intuïtie vertelt het je als jij nog niet optimaal functioneert en leeft zoals het leven zich door jou heen wil manifesteren en ervaren.

Herkenbaar?  Dan weet jij waarom Zelfrealisatie! Waarom je de moeite zou nemen om de ont-dekkingsreis van je leven te ondernemen en jezelf te realiseren.

Zelfrealisatie en astrologie

zelfrealisatie coach Deventer en astrologieWat hebben astrologie en zelfrealisatie met elkaar te maken? Ogenschijnlijk vrij weinig, zou je kunnen zeggen. Uiteraard zie ik dat heel anders. Astrologie levert een heel belangrijke bijdrage aan het vervullen van je levensmissie en daarmee aan zelfrealisatie.

In de westerse (Jungiaanse) psychologische astrologie staat de persoonlijkheid centraal. Je karaktereigenschappen, kwaliteiten en talenten, ontwikkelingspotentieel, overlevingspatronen, belemmeringen, je beroepsmatige voorkeuren, je relatiepotentieel, je roeping, magische taak, inspiratiebron, etc., etc.

Je persoonlijkheid, is net als je lichaam, geest, ziel en bewustzijn, niet wie of wat je werkelijk bent. Dus voor zelfrealisatie helpt het je de identificaties met alles wat jouw geboortehoroscoop over jou kan vertellen, weer “los te laten”.  Voor zelfrealisatie heb je geen kennis over je persoonlijkheid nodig.

Je hebt de kennis over je persoonlijkheid dus niet persé nodig, maar, het hélpt zeker wel!  Het helpt zelfs enorm veel!

Ten behoeve van het leven van onze ware natuur, verlangen we ernaar ons authentieke wezen via ons manifestatiepotentieel tot expressie te brengen. Het tot uitdrukking brengen van je levensmissie, bewust genieten van je passie, het volgen van je roeping, het optimaal benutten van je kwaliteiten en talenten, het uitdiepen van je ontwikkelingspotentieel, etc., dát maakt voor een belangrijk deel uit van het leven van je ware natuur.

Hoe maakbaar is het leven?

zelfrealisatie coach Deventer, je ware natuur leven kastanjeEen kastanjeboom produceert kastanjes, geheel in overeenstemming met haar ware natuur. Als een kastanjeboom niet onder de juiste omstandigheden kan groeien, dan doet de boom het met wat er wel is. Zoals Osho het stelt: “Wel eens een boom horen klagen?” Als de omstandigheden echt te slecht zijn, dan kwijnt het weg. Maar, het zal nooit zijn eigen leven kunnen “redden” door bijvoorbeeld ineens beukennootjes te laten groeien.

Wij, mensen, worden beïnvloed door culturele-, religieuze- en maatschappelijke invloeden. We groeien op in niet altijd even (emotioneel) veilige omstandigheden. Ons schoolsysteem stimuleert vrijwel alleen onze mentale laag. De huidige technologische ontwikkelingen brengen weer zo hun eigen eenzijdige beïnvloeding en afleiding mee. Al met al worden we enorm  afgeleid van afstemming op onze ware natuur. Er is nauwelijks ruimte om te onderzoeken welke “vruchten” onze eigen persoonlijkheid produceert. We dwingen onszelf ons leven als “maakbaar” te beschouwen en leren onze kinderen dat ze “alles kunnen worden” en dat hun eigen verantwoordelijkheid is daar succesvol in te zijn. Maakbaarheid is in, kwetsbaarheid is uit.

We vertellen de kastanjeboom dat kastanjes niet meer zo gewenst zijn en houden haar voor dat het toch echt beter is om beukennootjes te laten groeien….

Als je “vergeten” bent wat je passie is en waar je kwaliteiten en talenten liggen, de roep van je roeping niet meer kunt horen, geen duidelijke zingeving kunt onderscheiden, niet meer weet wat jij in het leven wilt ontwikkelen en manifesteren, helpt een professionele astroloog je weer te herinneren op welke wijze jij, in overeenstemming met je ware natuur, het leven door jou heen tot uitdrukking kunt laten komen. Dit is een voorwaarde om de werkelijke vreugde van leven te ervaren.

Klik hier om op mijn website www.zelfrealisatie.coach meer te lezen over  zelfrealisatie alsook over relatie en zelfrealisatie. 

 

 

 

 

 

 

 

Coach zelfrealisatie Deventer, spiritueel therapeut zelfrealisatie, coach persoonlijke ontwikkeling, non-dualiteit, Advaita, familieopstellingen organisatieopstellingen systemisch coachen, relatietherapie Zwolle Apeldoorn Zutphen Arnhem, regio Stedendriehoek Overijssel Gelderland Twente Achterhoek Salland.