Zelfrealisatie

Zelfrealisatie

De ijsvogel in de afbeelding hierboven roept in mij het gevoel op dat voor mij overeenkomt met het gevolg van je ZELF-REALISEREN.
Vanuit innerlijke vrijheid, in geconcentreerde aanwezigheid en de  samenspanning van de universele intelligentie: manifesteren wie jij bent. Je ware natuur leven!

Je ware natuur leven, zonder dat jij, jouw BodyMind, er tussen zit door (onbewust) weerstand te bieden. Je biedt weerstand omdat jij denkt dat wat zich aandient in jouw leven niet waar (dé waarheid) kán zijn. Het kán niet waar zijn, omdat jij denkt dat jij, jouw BodyMind, het beste weet hoe jij succesvol, het leven, overleeft.

Ja, maar… ik moet toch geld verdienen, ik mag de ander geen pijn doen, het wordt van mij verwacht, mijn omgeving werkt niet mee, ik moet wel anders …, ik durf het niet, ik kán het niet, ik wil het niet. Al deze onterechte (echt waar!) overtuigingen, belemmeren je jouw ware natuur te leven en je diepste verlangens te verwezenlijken. Het effect van weerstand bieden aan het doorstromen van je ware natuur is lijden.

Wanneer je op zoek bent naar meer rust, meer ontspanning, meer ruimte, meer liefde / verbinding, meer gezondheid, meer passie, meer vreugde, meer vrijheid, meer tevredenheid, meer geluk, meer zingeving, meer succes, meer erkenning, meer zekerheid, meer geld, dan ben je je blijkbaar bewust van een tekort. Een tekort in het optimaal benutten van jouw, jouw persoonlijke, manifestatiepotentieel. Het ervaren van een tekort is het ervaren van lijden.

Zelfrealisatie leidt jou naar verlichting in je lijden.

Hiermee is waarschijnlijk voor jou ook meteen de vraag “Waarom zelfrealisatie?” beantwoord.  Het is nu éénmaal een natuurwet die hoort bij het mens zijn dat wij er ten diepste naar verlangen het eigen potentieel,  vanuit optimaal functioneren, te verwezenlijken.

Om je zelf te realiseren, te ont-dekken wie je werkelijk bent, maak je een letterlijke ont-dekkingsreis. Alles wat je nodig denkt te hebben om je ware natuur te leven is al aanwezig en hoeft alleen maar bevrijdt te worden van jou. (Van jouw waarheid, van jouw overtuigingen en ideeën, van jouw aannames, van jouw tekorten, van jou gehechtheden, van jouw sturing, van jouw controle, van jouw aanwezigheid.)

Ook als je “vergeten” bent wat je passie is, waar je kwaliteiten en talenten liggen, wat jij in het leven wilt ontwikkelen en manifesteren, helpt zelfrealisatie, het realiseren van JOU, het bewust worden van je ware natuur, je weer te herinneren.

Uit eigen ervaring, als zéér gedreven en grondig te werk gaande zoeker naar die ene waarheid, naar de natuurwetten die ten grondslag liggen aan ons bestaan, kan ik je verzekeren dat er zowel niets moeilijker is dan te realiseren wie je zelf bent alsook dat het ongelooflijk eenvoudig is te realiseren wie je zelf bent. ♥

Je hoeft er niet voor te mediteren of spirituele boeken te lezen, ook hoef je niet te verblijven in stilte-retraites of een rondreis te maken langs Indiase ashrams.

Het enige wat van belang is, is zelfonderzoek. Ik ben je voor gegaan en wil jou nu graag inspireren en ondersteunen bij jouw zelfonderzoek naar jouw ware natuur.

Klik hier om op mijn website www.zelfrealisatie.coach meer te lezen over  zelfrealisatie alsook over relatie en zelfrealisatie. (opent in een nieuwe tab)

 

 

 

Coach zelfrealisatie Deventer, therapeut zelfrealisatie Deventer, coach persoonlijke ontwikkeling Deventer, non-dualiteit Deventer familieopstellingen organisatieopstellingen systemisch coachen relatiecoach Zwolle Apeldoorn Zutphen regio Stedendriehoek Overijssel Gelderland Twente Achterhoek Salland